• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Hvor tit skal en træbordplade have olie?


Har du en flot træbordplade, der er behandlet med olie? Så er det vigtigt med god pleje og vedligeholdelse hvis den skal forblive flot og modstandsdygtig. Men hvor tit skal en træbordplade egentlig have olie?

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Når overfladen på et køkkenbord skal have god beskyttelse mod slitage, ridser og skader, får træbordpladen ofte en behandling med olie. Denne behandling er især velegnet til køkkenbordplader, hvor der bl.a. arbejdes med madvarer, da den olierede overflade er let at rengøre, pleje og pletreparere.

Har du en bordplade i træ, har du sikkert spurgt dig selv, hvor tit den skal have olie for at bevare det flotte udseende og holde sig modstandsdygtig over for snavs og skidt. Svaret på det afhænger dog af flere ting: hvilken bordplade du har, hvordan og hvor ofte den bruges, og hvor lang tid der er gået siden den sidst fik olie. Som udgangspunkt er det dog en god idé at oliere din bordplade efter behov – og ikke ud fra et fast tidsinterval.

Ny olie kan forlænge levetiden på en træbordplade.

Få et uforpligtende tilbud

 

Tjek om bordpladen trænger til ny olie

Nogle gange er det nemt at se på bordpladen, om den trænger til en ny behandling med olie. F.eks. hvis den har synlige ridser og skader, eller hvis bordets flotte udseende forsvinder og erstattes af et trist, tørt og kedeligt look. Men hvis du er i tvivl, om bordpladen trænger til ny olie, er det faktisk ret nemt at tjekke; det kræver blot en dråbetest.

Dryp nogle dråber vand på træbordpladen, og se om det lægger sig i en boble. Gør vandet dette, er den eksisterende oliebehandling fortsat god og beskyttende. Men flyder vanddråberne derimod ud i træet, er det et tegn på, at bordpladen kan bruge ny olie.

Forlæng din træbordplades levetid

Hvis du gerne vil forlænge levetiden på din træbordplade, er rengøring og pleje naturligvis vigtigt. Ved at passe godt på din bordplade skal den sjældnere genbehandles med olie, samtidig med at du forlænger dens levetid.

God vedligeholdelse af træbordplader kræver bl.a. regelmæssig rengøring og pleje med produkter, der er egnet til olieret træ. For køkkenbordplader gælder det især omkring vasken, hvor vand kan give misfarvninger – her er det også oplagt at pletreparere eller behandle køkkenbordpladen med olie lidt oftere, så bordpladen altid har nok olie.

Er træbordpladen helt ny, kan den i starten have godt af at få olie flere gange det første år, hvorefter man trapper ned. Igen er det bedre at give bordpladen olie efter behov end efter et fast interval.

Hvor tit skal en træbordplade olieres?

For at sikre, at din træbordplade forbliver smuk og holdbar, anbefales det at oliere den regelmæssigt. Generelle retningslinjer er:

 1. Ny træbordplade: Olier bordpladen 1 gang om måneden de første 3 måneder.
 2. Efterfølgende vedligehold: Olier bordpladen hver 3.-6. måned afhængigt af brug og slid.
 3. Ved intensiv brug: Hvis bordpladen udsættes for hyppig brug, stærk varme eller fugt, kan det være nødvendigt at oliere den oftere.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vi kan hjælpe med at oliere din bordplade

En træbordplade er utrolig flot og bidrager med meget godt, uanset hvor i boligen den er. Men den kræver også løbende pleje og vedligeholdelse for at forblive pæn og slidstærk. Det gælder, uanset om du har givet

Hos GulvKanonen har vi mange års erfaring med både slibning af bordplader og ikke mindst også behandling med naturolie til bordplader (og andre muligheder). Trænger din træbordplade til fornyelse, hjælper vi gerne med oliebehandlingen, så den igen kan fremstå som ny. Kontakt os for at høre mere eller få et godt tilbud.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.