• +1500 gode kundeanmeldelser
  • 3 års garanti på alt udført arbejde
  • Betaling når arbejdet er godkendt

Kan man behandle med lak ovenpå olie?

Lak og olie er to efterbehandlinger til trægulve, der er meget populære hos mange husejere. Begge gulvbehandlinger har da også klare fordele – men kan man egentlig behandle med lak ovenpå olie?

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Står valget mellem to gode typer af efterbehandling til trægulve, kan det være svært at tage en beslutning. Eksempelvis hvis du skal vælge mellem et olie- eller lakgulv, der begge giver et flot resultat, men også har forskellige forcer i forhold til pleje, rengøring og modstandsdygtighed over for snavs og skidt.

De fleste husejere vælger som regel én efterbehandling. Mange vælger olie på grund af det smukke, naturlige look, som olien skaber. Andre vælger lak, da det giver den stærkeste overflade og er nemt at rengøre. Et spørgsmål, der ofte dukker op er dog, om lak ovenpå olie er muligt, og hvad man kan gøre.

Olie og lak har hver sine fordele – og kan kombineres.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Kombinér en gulvbehandling med lak ovenpå olie

Det er muligt at kombinere to typer af efterbehandlinger, så man får glæde af deres forskellige fordele og styrker. Det ser man f.eks. i kombinationen af hvid lud og lak samt den klassiske lud- og sæbebehandling.

Når det kommer til lak og olie, er det bestemt en mulighed at få et gulv med lak ovenpå olie. Den kombination giver dig først og fremmest et smukt trægulv, der bærer præg af et flot olielook. Men samtidig får du så også glæde af lakkens egenskaber, f.eks. høj slidstyrke og modstandsdygtighed. Så ja, man kan lakere ovenpå olie og få glæde af begge efterbehandlinger.

Lakering af et oliebehandlet trægulv

Har du på nuværende tidspunkt et oliebehandlet trægulv, men ønsker et lakbehandlet gulv, er løsningen ofte ret enkel. Først skal dit trægulv klargøres til den efterfølgende lakering. Det vil typisk være i form af en gulvafslibning, så træets overflade fremstår råt og kan behandles med en gulvlak.

Om man kan lakere ovenpå olie i forhold til trægulve afhænger bl.a. af den konkrete situation og gulvets nuværende stand. Derfor er det også fornuftigt at overlade opgaven til specialister fra et gulvfirma, så du er 100 % sikker på, at du ender med den bedste løsning. Der kan nemlig være forskellige faktorer og forhold, som har indflydelse på om man kan påføre lak på det oliebehandlede træ.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Vær sikker på et flot resultat

Uanset om du vil have et trægulv med lak ovenpå olie, eller du ønsker at få fjernet den eksisterende oliebehandling og få gulvet lakeret, er professionel assistance en garanti for et flot resultat. Derfor er det også værd at overveje et gulvfirma, når trægulvet trænger til fornyelse.

GulvKanonen har over 10 års erfaring i gulvbranchen – bl.a. med slibning og lakering af gulve. Vi kan derfor hjælpe dig med dit trægulv, så du får det ønskede resultat og et smukt trægulv. Kontakt os for en uforpligtende snak og få samtidig et gratis tilbud på din opgave.