• +2000 gode kundeanmeldelser

 • 3 års garanti på alt udført arbejde

 • Indeklima godkendte efterbehandlinger

Skal dit gulv have naturlak eller hvid lak?


Lakerede gulve er populære af mange grunde. Vil du gerne have dit trægulv lakeret, er det derfor også et godt valg med flere fordele. Men skal dit gulv lakeres, skal du bl.a. overveje, om det skal være med naturlig eller hvid lak.

Denne artikel er en del af vores gør-det-selv-kategori med tips og gode råd til dine egne projekter.

Når det kommer til efterbehandling af trægulve, er lak et meget populært valg. Der er nemlig flere fordele ved at lakere sit trægulv, som man vil få stor glæde af. Bl.a. at et lakeret gulv er nemt at vedligeholde og har stor slidstyrke.

Uanset om du overvejer en gør-det-selv-lakering, eller lakeringen af gulvet skal udføres af et gulvfirma, så er det flere ting at overveje. Bl.a. om du skal vælge naturlak eller hvidpigmenteret lak til dit gulv, om du skal vælge mat eller blank gulvlak, og hvilken træsort dit gulv er i.

De to typer af lakbehandling er forskellige på visse punkter, men også ens på andre. Derfor kan du læse mere om de to laktyper herunder, så du nemmere kan vurdere, om du skal vælge den naturlige lak eller den hvide lak.

Naturlak giver træet et flot, naturligt udseende.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Hvilke fordele har lak?

Naturlak og hvid lak hører begge under kategorien lak og deler derfor også mange af de samme fordele. De største fordele ved lakerede gulve er bl.a.:

 • Stor slidstyrke/modstandsdygtighed
 • Lang holdbarhed/levetid
 • Nem rengøring/vedligeholdelse

Med disse fordele er det ikke overraskende, at lak er en populær efterbehandling. Det er den også, fordi den passer godt til mange forskellige behov. Lak bruges f.eks. hos mange private boligejere og ikke mindst også i alle boligselskaber, da den er slidstærk og letter pleje og vedligeholdelse af lakgulvene.

Har man kæledyr eller små børn og derfor ønsker at give gulvet ekstra styrke, er lak også ideelt – f.eks. i form af en 2-komponent lak, der indeholder hærder, som giver en endnu mere modstandsdygtig overflade.

Hvad er forskellen på naturlak og hvid lak?

Den helt store forskel på naturlak og hvid lak er det endelige udseende, som gulvet får. Når man efterbehandler med lak, hvad end det er naturlig eller hvid lak, vil man altid kunne se træets naturlige struktur, årer og knaster.

Naturlak er en gennemsigtig lak – nogle vil kalde den usynlig – der lægger sig på gulvet og skaber en beskyttende hinde på overfladen. Hvid lak indeholder i modsætning til naturlak hvidt pigment, der giver gulvet et mere hvidligt og lyst udseende.

Når du skal overveje, om du skal vælge naturlig lak eller hvid lak til dit gulv, er det altså primært i forhold til gulvets udseende. Skal det have et mere lyst, hvidligt look, er det altså hvidpigmenteret lak, du skal vælge. Skal gulvet beholde sit mere naturlige look, er naturlak en bedre løsning.

 

Få et uforpligtende tilbud

 

Få hjælp til din gulvlakering

Lak er et rigtig godt valg til dit trægulv, uanset om du vælger naturlak eller den hvidpigmenterede lak. Slibning og lakering af gulve er én af de mest udførte opgaver hos GulvKanonen. Vi er derfor et godt valg, hvis du gerne vil have dit gamle trægulv slebet og efterbehandlet med lak. Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, og få samtidig et godt tilbud på din gulvopgave.

Læs flere indlæg
Martin
Gulvmand
Philip
Gulvmand
Tobias
Marketing
Nicolai
Content ansvarlig
Markus
Kundeservice
Dan
Kundeservice
Stefan
Indehaver
Kim
Gulvmand
Danijel
Kundeservice
Anders
Marketing
Arkadius
Maler
Marco
Gulvmand
Adam
Kundeservice

Gulvafslibning i København

Hos Gulvkanonen er vi specialister i gulvafhøvlinggulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vores hovedkontor ligger i København, og hele virksomhedens fundament bygger derfor på gulvafhøvling og gulvafslibning i hovedstadsområdet. De seneste 10 år har vi dog vokset os større og større, og det betyder, at vi i dag ikke kun tilbyder gulvafslibning i København – vi dækker hele landet.

Vores speciale er afhøvling, afslibning og efterbehandling af trægulve, trapper og træterrasser, og vi hjælper både private kunder og virksomheder – uanset omfanget af opgaven.

God service og professionel rådgivning er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Derfor har vi herunder samlet alt, hvad der er værd at vide om gulvafslibning i København og resten af landet. Så læs med og bliv klædt godt på til at træffe det bedste valg for renoveringen af dit trægulv, din træterrasse eller din trappe.

FAQ: Bliv klar til gulvafslibning i København

Vi oplever, at der er mange spørgsmål fra kunderne i forbindelse med en kommende gulvafslibning. Spørgsmålene omhandler alt fra afdækning og støv til tørretid.

Herunder har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder. Finder du ikke det svar, du har brug for, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring til os, og få et uforpligtende tilbud.
Ring os op

Vi har åbent nu

Vi har åbent for telefonisk kontakt nu, så ring eller skriv til os for et uforpligtende tilbud.
Ring på 71 96 91 91
 • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
  Slip fil her eller
  Max. file size: 128 MB.

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Få et uforpligtende tilbud

  Vi har lukket for telefontid nu

  Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest. Ring på 71 96 91 91
  • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
   Slip fil her eller
   Max. file size: 128 MB.

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Få et uforpligtende tilbud

   Vi har lukket for telefontid nu

   Men vi kan ringe dig op så snart vi åbner. Efterlad en besked, og vi kontakter dig snarest.
   Ring på 71 96 91 91
   • Såfremt du har billeder af gulvet, så vedhæft venligst nedenfor.
    Slip fil her eller
    Max. file size: 128 MB.